groepstherapie

Als vormen van groepstherapie kan je je bij mij aanmelden voor zowel psychodrama als voor dans- en bewegingstherapie.

 

Psychodrama is een actie-gerichte methode van psychotherapie en wordt vaak in groep toegepast. Je vertrekt steeds vanuit jezelf en je eigen thema’s. Deze thema’s kunnen persoonlijk, relationeel of existentieel van aard zijn. Psychodrama verloopt steeds volgens een vast stramien: opwarming, psycho-drama, sharing en afronding.

Naast het ‘doen’ wordt er ook gesproken en emoties krijgen zeker hun plaats. Je hoeft geen voorkennis te hebben van theater of drama. Het gaat niet om het spelen van rollen of iets op een ‘correcte manier’ doen.

We werken in een kleine groep van minimum 4 deelnemers en maximum 8.

  • Psychodrama in groep: 5 sessies van 3 uur – 225 euro

 

Dans – en bewegingstherapie is een lichaamsgerichte vorm van therapie, waarbij er wordt gefocust op het voelen in het hier en nu, het naar buiten brengen van wat er binnenin leeft, het aanleren van nieuw gedrag of inoefenen van kwaliteiten…. Via beweging wordt er gewerkt aan jouw individuele thema’s zowel via individuele als groepsoefeningen.  Deze thema’s kunnen persoonlijk, relationeel of existentieel van aard zijn.

Het gaat niet om choreografieën of aan te leren pasjes. Er wordt gedanst vanuit het volgen van jouw impulsen van je lichaam op dat moment. Dit is ook geschikt voor mensen met fysieke beperkingen of ongemakken, aangezien het net heel belangrijk is om naar jouw lichaam te luisteren.

We werken in een kleine groep van minimum 4 deelnemers en maximum 8.

  • Groepstherapie dans- en beweging: 5 sessies van 2 uur – 150 euro

 

Wanneer kiezen voor groepstherapie?

  • Als je aan groepstherapie deelneemt kunnen er andere thema’s of aspecten van jezelf naar boven komen wat bij individuele therapie soms moeilijker is. Het gaat dan niet enkel over hoe jij in het leven staat op jezelf, maar ook over hoe jij je verhoudt tot anderen en in groep. Je krijgt de mogelijkheid om van elkaar te leren, nieuwe stappen te zetten in een veilige omgeving met steun van de groep.
  • Soms kan groepstherapie ook interessant zijn tijdens een traject van individuele gesprekstherapie als een soort verdieping van je thema’s waar je aan wil werken. Groepstherapie geeft dan een extra dimensie.
  • Anderen bekijken groepstherapie als een volgende stap in het therapieproces, na een traject van psychotherapie.
  • Je hoeft geen ‘grote problemen’ te hebben, je kan ook deelnemen aan psychodrama en dans- en bewegingstherapie indien je benieuwd bent naar wat deze werkwijzen jou kan brengen, als een manier van je traject van persoonlijke groei te verdiepen.

 

Hoe aanmelden voor groepstherapie: psychodrama of dans- en beweging?

Meld je hier aan via het contactformulier. Laat je gegevens na, ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.

Vervolgens nodig ik  jou uit voor een vrijblijvende gratis intake waar we samen kijken of dans- en bewegingstherapie of psychodrama in groep, aan jouw verwachtingen tegemoet komt.  Na voldoende aanmeldingen, neem ik contact met jou op voor verdere afstemming en om de data van de groepssessies overeen te komen. We starten met het vastleggen van 5 sessies.

 

 

Comments are closed