Bewegen naar stilte

Vertragen via beweging, ritme en oefeningen…op zoek naar de stilteplek in onszelf…bewegen vanuit deze innerlijke stilte…

We focussen tijdens de bewegingsessie op het voelen, waarnemen en de interactie met de groep om zo de connectie met ons lichaam en onze omgeving te versterken. We experimenteren met beweging, los van enig esthetisch ideaal.  We keren aan de hand van beweging naar binnen en maken contact met onze innerlijke stilteplek. We maken ruimte voor wat we tegenkomen en wat binnenin leeft. We geven het vorm via ons lichaam, laten het een weg vinden naar buiten.

 

 

Lach & dans

We verkennen verschillende oefeningen in het domein van de lachyoga en vrije dans. Tussendoor maken we tijd voor ontspanningsoefeningen, want lachen is best intensief! We stappen dus volledig in het ervaren, voelen en bewegen. We laten spanningen los en komen naar het NU via ons lichaam en onze verbeeldingskracht.

Wees welkom en laat je verrassen!

 

 

Authentic movement

Authentic Movement is een werkvorm die vaak gebruikt wordt in de bewegings- en danstherapie en het domein van persoonlijke groei. Het is heel subtiel en zacht werk, waardoor je dichter bij jezelf komt via beweging.

Authentic movement speelt enerzijds in op onze relatie met ons lichaam: we leren luisteren naar ons lichaam en onze impulsen te volgen, te bewegen zoals goed voelt. Daarnaast ontwikkelen we door de beoefening van Authentic Movement een dieper contact met onszelf, een gevoel van zelfvertrouwen en zelfaanvaarding… Tot slot verdiepen we hierdoor ook onze capaciteit om te verbinden met anderen doordat we oefenen in empathie, volledig aanwezig zijn bij de ander zonder oordelen… Onze persoonlijke beleving staat hierbij centraal, we staan open voor wat zich aandient.

Je hoeft geen ervaring te hebben in dans, lichaamswerk, therapie.. Het is een heel laagdrempelige manier van werken via beweging. Iedereen kan dit!

Voor mij, Mieke, is het steeds een mooie reis naar binnen, alle tijdsbesef is weg… Na een sessie Authentic Movement voel ik me enorm ontspannen en dichter bij mezelf. Ik vind het fijn om anderen ook te mogen begeleiden op hun unieke reis naar binnen. Wees welkom!

De plaatsen zijn beperkt: minimum 2, maximum 8 deelnemers.

Bijdrage? 12 euro per sessie

Meebrengen? een flesje water, comfortabele kledij, sokken of pantoffels

Inschrijven? Laat je naam en telefoonnummer achter via het contactformulier.

Loslaten

downloadWe leven in chaotische tijden. We worden overspoeld met informatie, invloeden en indrukken. We moeten voldoen aan ontelbare verwachtingen en doelen zowel van anderen als onszelf. In onze veeleisende maatschappij lijkt dit allemaal vanzelfsprekend. Dus blijven we maar doorgaan. Er komt alleen maar bij, we worden langzaam knettergek. Ons hoofd staat op barsten en tegelijkertijd loopt ons lichaam leeg. We voelen ons futloos en vermoeid. Maar we barsten niet. We buigen zelfs niet. We doen gewoon verder en raken verder verwijderd van onszelf…

Onze maatschappij zal niet snel veranderen. De informatiestroom zal waarschijnlijk blijven komen. Daarom is het essentieel om te leren ruimte maken, afschudden, opgeven, vrijlaten, los werken, neerleggen, uitademen… loslaten.

Dit klinkt eenvoudig en toch is het een kunst. Tijdens deze 4-daagse oefenen we verschillende manieren om los te laten. We schudden onze overtollige ballast af en maken ruimte voor datgene waar we nood aan hebben. We maken ook tijd om te onderzoeken wat ons tegenhoudt om los te laten. We leren herkennen in ons lichaam wanneer we iets vasthouden en we onderzoeken hoe we onze patronen kunnen ombuigen tot iets dat energie geeft in plaats van vraagt.

In deze workshop streven we naar inzicht en tools aan de hand van praktische oefeningen in lichaamswerk, beweging, dans en theater. Op een speelse manier maken we ruimte voor wat er leeft en focussen we op onze verlangens. Hoe kunnen we anders in het leven staan zodat we zacht, open, sterk en flexibel door het leven kunnen bewegen?

Waar?
Oost West Centrum Orval
Bois-le-comte 1
6823 Villers-devant-Orval

Wie?
Dit weekend begeleid ik samen met Chris Camp.

Prijs?
380 euro (inclusief verblijf met 100% biologisch-vegetarische maaltijden)

Inschrijven?
Via www.owc.be

Je eigen beweging

–>Wil je graag dieper in je lichaam zakken op een zachte manier?
–>Vind je het fijn om vrij te bewegen en te dansen?
–>Wil je graag ontdekken dat bewegen fijn kan zijn -ja, ook voor jou?
–>Ben je op zoek naar (meer) bewegingsvrijheid of -creativiteit binnen je eigen lichaam?

Met de voeten stevig op de grond, bewegen we vanuit onze buik totdat we ons hoofd volledig los kunnen laten. We exploreren ons lichaam, onze gewaarwordingen, onze ervaringen van het moment en bewegen met wat er in ons leeft. We doen dit aan de hand van simpele leuke oefeningen en vrije dans, met respect voor ieders grenzen, vol verwondering naar de rijkdom van ieders uniek-in-beweging-zijn.

Ik wil mensen de relatie met hun lichaam doen herontdekken, het plezier van vrij bewegen te laten ervaren, los van oordeel, esthetische idealen of te bereiken doelen.

Iedereen kan deelnemen, er is geen voorkennis of ervaring vereist. Als je openstaat en nieuwsgierig bent naar wat lichaamsbeweging en vrije dans jou te bieden heeft, ben je van harte welkom!

Bijdrage? 10 euro voor de proefsessie, 100 euro voor de reeks van 8 sessies

Meebrengen? een flesje water, losse en comfortabele kledij, een warme trui , kousen en eventueel een dekentje en/of matje.

Inschrijven? seintje via het contactformulier met je naam en telefoonnummer